Olen kuullut usein sanottavan, että ankanrinta on vaikea valmistaa ja siitä tulee aina kuivaa. Mutta, kun malttaa hieman nähdä vaivaa, voi siitä saada aikaan äärettömän herkullista ja varsin edullistakin ruokaa. Kylkeen vielä helppo ja nopea lisäke, lasiin hyvää viiniä – makuelämys on taattu.

Ankanrintaa, bataattipyreetä ja mustaherukka-punaviinikastike

Vaikeustaso:BeginnerValmisteluaika:1 tunti 5 minuuttiaKypsennysaika: 25 minuuttiaTekeytymisaika: 15 minuuttiaKokonaisaika:1 tunti 45 minuuttiaAnnoksia:2 annokset Suositeltu vuodenaika:Available

Ainesosat

Valmistusohjeet

  1. Aloita tekemällä ankan rasvapuolelle ristiviillot. Mausta filee suolalla ja pippurilla.
  2. Aseta ankat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Paista, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja saanut kauniin värin.
  3. Käännä ankanrinnat ja paista vielä parisen minuuttia toiselta puolelta.
  4. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja loppukypsytä 180 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta.
  5. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Vinkkejä

  • Bataattipyreen saat aikaiseksi helposti ostamalla kaupasta valmiin bataattisoseen ja lisäämällä sen sekaan n. 1-2 dl kermaa. Halutessasi voit maustaa pyreetä esimerkiksi vaniljalla.
  • Punaviinikastikkeen teko luonnistuu niin ikään helposti ostamalla valmiin punaviinikastikepohjan ja maustamalla se mustaherukoilla. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria.
Avainsanat:ankanrinta, bataatti, bourgogne, mustaherukka, punaviinikastike, ranska, rose, viini
Ankanrinnan kaveriksi valmistuu helposti bataattipyree ja mustaherukka-punaviinikastike. Lisäksi voit koristella annosta mielesi mukaan marjoilla ja yrteillä.

Lasiin ankanrinnan kaveriksi voit kaataa esimerkiksi…

Louis Bouillot Perle d’Or Millésime Crémant de Bourgogne Rose Brut 2015

Huippuvalinta roseepaistetulle ankanrinnalle löytyy Ranskan Bourgognesta: Louis Bouillot Perle d’Or Millésime Crémant de Bourgogne Rose Brut 2015 on väriltään kauniin punainen, jossa on pienet, runsaat ja tyylikkäät kuplat.

Runsaan marjainen ja hedelmäinen tuoksu tulvii vadelmaa, mansikkaa ja puolukkaakin. Hentoa sitruksisuutta, yrttisyyttä ja makeaa mausteisuutta.

Maku on erittäin kuiva, runsaan hapokas ja tyylikäs. Viini on kypsynyt puolen vuoden ajan tammitynnyrissä, joka tuo siihen reilusti luonnetta.

Viini toimi erittäin hyvin ankanrinnan, bataattipyreen ja mustaherukka-punaviinikastikkeen seurassa. Sanoisin, että edes erittäin hyvin ei riitä. Yhdistelmä tuotti WOW-elämyksen, joka kannattaa itse kokea!

Tätä kelpaa tarjoilla illanistujaisissa!