Huh, jälleen blogin äärellä. Toukokuun loppu ja oikeastaan koko kesäkuu on ollu mun elämässä varsin kiireistä aikaa ja paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa. Aloitetaan vaikka siitä, että kirjoittelin toukokuun lopulla vuokrasopimuksen mun uuteen kämppään Helsinkiin, johon ois tarkoitus muuttaa elokuun alussa. Musta tulee siis vihdoin taas helsinkiläinen – ihan mahtavaa!

Esittelyhetkellä ulkoa vielä varsin rupuisen näköinen talo teki muhun vaikutuksen heti, kun pääsin sisälle katsomaan asuntoa. Kauniit, vaaleat ja pelkistetyn yksinkertaiset pintamateriaalit ja erityisesti keittiön työtasojen ja seinien pinnat teki muhun lähtemättömän vaikutuksen. Ei tarvinnut kauaakaan miettiä, tulisiko tästä 40-neliön kompaktista kaksiosta mun uusi koti.

Hyvä hetki samppanjalle

Oikeastaan päällimmäisin syy sille, miksi poksautin vihdoin auki viinihyllyssä odottaneen Bollingerin oli se, että sain kesäkuun alussa myös uuden työpaikan. Oon viime syksystä asti lähetellyt tasaisin välein työhakemuksia Alkolle ja vihdoin onnistuin saamaan yrityksestä myös työpaikan. Paljon uusia ja kivoja juttuja on tulossa; muutto ja uusi asunto, opinnot alkaa ja uusi työpaikka. Hyvä hetki samppanjalle siis!

Juon samppanjaa, kun olen iloinen ja myös ollessani surullinen. Joskus juon sitä yksinäni. Kun minulla on seuraa, samppanja on välttämättömyys. Siemailen sitä, jos minulla ei ole nälkä ja nälkäisenä juon sitä. Muuten en koske juomaan – ellen ole janoinen.

Madame Lily Bollinger
Bollinger Special Cuveé Champagne Brut

Kerrottakoon lyhyesti hieman Bollingerista: Champagne Bollinger on vuonna 1829 perustettu samppanjatalo, joka on samppanjoiden ehdotonta eliittiä ja talon tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, persoonallisuus, korkea laatu ja arvostus.

Bollingerin Special Cuvée edustaa parhaiten talon tyyliä ja on vuodesta toiseen uskollinen loistavalle maineelleen.
Sen syvän keltainen väri, pienine, runsaine ja elegantteine kuplineen saa lipomaan jo huulia.

Tuoksu on herkullinen: siitä löytyy runsasta hedelmäisyyttä, persikkaa sitruksia, omenaisuutta ja hentoa paahteisuutta.

Maku on kuiva ja tuoksun tapaan herkullisen, runsaan hedelmäinen, moniuloitteinen ja mineraalinenkin.

Kokemukseni mukaan ja näin tulevana Alkon myyjänä voin suositella; varsin tasainen ja ainakin omaan suuhun oikein maistuva viini.

Samppanjahan ei välttämättä vaadi ruokaa rinnalleen, mutta juhlan kunniaksi päädyin maistelemaan juustoja, ilmakuivattua kinkkua, Piel de Sapo -melonia ja loimulohta.

Bollinger Special Cuvéen kanssa parhaimman makuyhdistelmän tuotti ehdottomasti ilmakuivattu kinkku yhdessä makean Piel de Sapo -melonin kanssa. Myös pöytään katetut juustot: ranskalainen Brie ja englantilainen Cheddar yhdessä suolakeksien kanssa toimi samppanjan kanssa hienosti. Puolestaan loimulohen ja samppanjan liittoa en pitänyt mitenkään erikoisena.
Voisin suositella tätä samppanjaa myös ihan nautiskelujuomaksi ja tyylikkääksi aperitiiviksi. Uskoisin sen toimivan hienosti myös läpi aterian. Rypälesekoitus Pinot Noir 60 %, Chardonnay 25 % ja Pinot Meunier 15 %. Jäännössokeria tässä viinissä on 9 grammaa litrassa.

Bollingerin Special Cuvéeta on saatavilla Alkosta kolmessa eri koossa, niin normipullossa, magnumissa kuin kolmen litran jeroboam -koossa, josta riittää juotavaa useammallekin suulle. Ennen myynnissä oli myös puolikas, 0,375 senttilitran pullo, mutta se näyttäisi poistuneen valikoimasta.