Olen taannoin luvannut kokata mun äidille syntymäpäivä-aterian ja nyt sen aika sitten koitti. Alun perin olin ajatellut kokata ihan sesongin mukaan herkkutattirisottoa, sillä pakastin on näitä metsän herkkuja nyt pullollaan – mutta tatit ja risotto vaihtuikin nyt mehevän pehmoiseen naudan sisäfileeseen kera perunapyreen ja punaviinikastikkeen.

Naudan sisäfileetä, perunapyreetä ja punaviinikastiketta

Vaikeustaso:BeginnerValmisteluaika:1 tunti Kypsennysaika: 25 minuuttiaTekeytymisaika: 15 minuuttiaKokonaisaika:1 tunti 40 minuuttiaAnnoksia:2 annokset Suositeltu vuodenaika:Available

Tarvitset

    Naudan sisäfile

  • Perunapyree

Valmistusohjeet

    Aloita valmistamalla perunapyree

  1. Kuori ja leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi. Lisää perunat kattilaan ja keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kun perunat ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella ja lisää sekaan kerma, maito ja suolaton voi.
    Tarkista maku ja mausta suolalla.
  3. Naudan sisäfileen valmistus

  4. Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Käytä halutessasi muita mausteita.
  5. Laita uuni kuumenemaan 120-asteeseen. Ota lihan pintaan kaunis väri paistinpannulla. Lisää halutessasi pannulle myös esimerkiksi valkosipulia ja rosmariinia makua antamaan.
  6. Laita liha uunin kestävään vuokaan ja pistä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan.
    Paista 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 55-58 astetta.
  7. Ota liha uunista ja kääri se 15 minuutiksi folioon vetäytymään.

Notes

  • Perunapyreen valmistuksessa maidon ja kerman sijasta voi käyttää esimerkiksi kasvis -tai kanalientä
  • Lihan voi halutessaan paistaa kokonaisuudessaan myös pannulla. Tällöin 2 min per puoli kuumalla pannulla riittää.
  • Punaviinikastike onnistuu helpoiten kaupoista löytyvällä Home Chef -punaviinikastikepohjalla, jonka voi kiehauttaa kattilassa lihan valmistuessa uunissa.
Avainsanat:kokataankotona, naudan sisäfilee, perunapyree, punaviinikastike, varsiparsakaali