Naudan sisäfileetä, perunapyreetä ja punaviinikastiketta

Naudan sisäfileetä, perunapyreetä ja punaviinikastiketta

Vaikeustaso: Helppo Valmisteluaika 60 minuuttia Kypsennysaika 25 minuuttia Tekeytymisaika 15 minuuttia Kokonaisaika 1 tunti 40 minuuttia Annoksia: 2 Suositeltu vuodenaika: Sopii joka vuodenaikaan

Kuvaus

Medium kypsä naudan sisäfilee viimeistellään herkullisella perunapyreellä ja punaviinikastikkeella. Koristeeksi lautaselle tuodaan paahdettua porkkanaa ja varsiparsakaalia.

Tarvitset

Naudan sisäfilee

Perunapyree

Valmistusohjeet

Aloita valmistamalla perunapyree

  1. Kuori ja leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi. Lisää perunat kattilaan ja keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.

  2. Kun perunat ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella ja lisää sekaan kerma, maito ja suolaton voi.

    Tarkista maku ja mausta suolalla.

    Maidon ja kerman sijasta sekaan voi pistää myös esimerkiksi kana -tai kasvislientä

Valmista naudan sisäfilee

  1. Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Käytä halutessasi muita mausteita.

  2. Laita uuni kuumenemaan 120-asteeseen. Ota lihan pintaan kaunis väri paistinpannulla. Lisää halutessasi pannulle myös esimerkiksi valkosipulia ja rosmariinia makua antamaan.

    Halutessa lihan voi paistaa myös kokonaisuudessaan pannulla. Tällöin noin 2 min per puoli kuumalla pannulla riittää.
  3. Laita liha uunin kestävään vuokaan ja pistä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan.

    Paista 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 55-58 astetta.

    Nosta liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään n. 15 minuutiksi.

    Lihan valmistuessa ehtii mukavasti kiehauttaa valmiin punaviinikastikkeen kattilassa hellalla.

Vinkki

Punaviinikastikkeen valmistat helpoiten ostamalla kaupasta valmiin Home Chef punaviinikastikkeen.

Avainsanat: naudan sisäfilee, punaviinikastike, perunapyree, porkkana, varsiparsakaali, helposti hyvää

Kokeilitko reseptiä?

Postaa annoksestasi kuva Instagramissa ja tägää #sebstyleblog @sebstyleblog