Paahdettu ankanrinta

Paahdettu ankanrinta

Vaikeustaso: Helppo Valmisteluaika 1 tunti Kypsennysaika 25 minuuttia Tekeytymisaika 15 minuuttia Kokonaisaika 1 tunti 40 minuuttia Annoksia: 2 Suositeltu vuodenaika: Sopii joka vuodenaikaan

Kuvaus

Herkullinen ankanrinta valmistuu helposti ja nopeasti. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi bataatista valmistettu pyree ja punaviinikastike, joka saa makua mustaherukasta.

Ainekset

Ankanrinta

Valmistusohjeet

Ankanrinta

  1. Aloita tekemällä ankan rasvapuolelle ristiviillot. Mausta filee suolalla ja pippurilla.

  2. Aseta ankat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Paista, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja saanut kauniin värin.

  3. Käännä ankanrinnat ja paista vielä parisen minuuttia toiselta puolelta.

  4. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja loppukypsytä 180 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta.

  5. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

    • Bataattipyreen saat aikaiseksi helposti ostamalla kaupasta valmiin bataattisoseen ja lisäämällä sen sekaan n. 1-2 dl kermaa.
    • Punaviinikastikkeen teko luonnistuu niin ikään helposti ostamalla valmiin punaviinikastikepohjan ja maustamalla se mustaherukoilla. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria.

Avainsanat: ankanrinta, punaviinikastike, bataatti

Kokeilitko reseptiä?

Postaa annoksestasi kuva Instagramissa ja tägää #sebstyleblog @sebstyleblog