Paras tomaattikastike

Paras tomaattikastike

Vaikeustaso: Helppo Valmisteluaika 5 minuuttia Kypsennysaika 40 minuuttia Kokonaisaika 45 minuuttia Annoksia: 2 Suositeltu vuodenaika: Sopii joka vuodenaikaan

Tarvitset

Valmistusohjeet

  1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään, noin 10 minuuttia öljyssä, matalalla lämmöllä. 

    Kun kuullotat sipuleita pitkään, ne karamellisoituvat ja rakentavat kastikkeen makeuden.
  2. Lisää sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Anna hautua 10 minuuttia, jotta kastike makeutuu. 

  3. Lisää loput tomaattimurskasta ja vesi. Pidä poreileva lämpö ja jatka kastikkeen haudutusta 15 minuuttia välillä sekoitellen ja lisää punaviini. Sekoita koko ajan.

    Punaviini tuo happamuuden kastikkeeseen. Jos sinulla ei ole punaviiniä, voit lisätä sekaan hieman balsamietikkaa.
  4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Halutessasi lisää 2 palaa appelsiinin kuorta tuomaan makua kastikkeeseen.

  5. Ota kastike sivuun ja sekoita joukkoon 0,5 dl neitsytoliiviöljyä. Älä keitä enää.

  6. Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu.

Avainsanat: kastike, tomaattikastike, pastakastike

Kokeilitko reseptiä?

Postaa annoksestasi kuva Instagramissa ja tägää #sebstyleblog @sebstyleblog