Punajuuririsotto ja Gorgonzola-kastike

Michelin-tähtikokki Enrico Bartolinin resepti

Punajuuririsotto ja Gorgonzola-kastike

Vaikeustaso: Helppo Valmisteluaika 105 minuuttia Kypsennysaika 11 minuuttia Kokonaisaika 1 tunti 56 minuuttia Annoksia: 4 Suositeltu vuodenaika: Syksy

Tarvitset

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla punajuuripyree.
    Pese punajuuret huolellisesti (älä kuori) ja keitä ne täysin kypsiksi kiehuvassa vedessä. 

  2. Kun punajuuret ovat kypsyneet, ota kattila pois liedeltä ja jätä punajuuret lepäämään veteen, kunnes se on haaleaa.

  3. Kaada keitinvesi pois, kuori punajuuret ja leikkaa ne paloiksi. Soseuta punajuuret tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja lisää sekaan oliiviöljyä, kunnes pyree on sopivan löysää.

  4. Valmista seuraavaksi Gorgonzola-kastike.
    Lämmitä maito keskilämmöllä kattilassa kiehuvaksi. Poista kattila liedeltä.

  5. Leikkaa Gorgonzola-juusto pieniksi paloiksi ja lisää maidon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
    Sekoita kastike vielä sauvasekoittimella palojen estämiseksi. Pidä kastike lämpimänä.

  6. Valmista lopuksi risotto.
    Sulata voi keskilämmöllä pannussa. Lisää riisi ja kuullota hetki.

  7. Lisää suola ja valkoviini. Anna viinin haihtua. 

  8. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon ja sekoittele koko ajan, jotta tärkkelys irtoaa riisistä. 

  9. Jatka risoton kypsentämistä kasvislientä lisäillen 11 minuutin ajan (ei enempää!) 

  10. Ota pannu pois liedeltä ja lisää valmiin risoton sekaan voi, parmesan, sitruunamehu ja sekoita vielä punajuuripyree sekaan. 

  11. Varmista suola ja kokoa annos lautaselle. Tiputtele annoksen päälle lusikalla Gorgonzola-kastiketta. Koristele vihreillä.

Avainsanat: punajuuri, risotto, gorgonzola, kastike

Kokeilitko reseptiä?

Postaa annoksestasi kuva Instagramissa ja tägää #sebstyleblog @sebstyleblog